Vil ta opp kampen med LSK Kvinner

Føler vi er klare til å ta steget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Sist oppdatert: 17. mar 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

Fredag ble kick off for Toppserien arrangert på Ullevaal stadion, der kapteinene og trenerne til samtlige 12 klubber var på plass.

På spørsmålsrunden til fotball.no om hvem de tror vinner serien er ikke uventet LSK Kvinner de fleste sin favoritt. I Klepp har de derimot et håp om å sørge for at klubben fra Romerike ikke får sitt sjette strake seriegull.

– Vi forventer at vi skal være enda bedre enn i fjor. Etter sølv i fjor så sier det seg selv, smiler Klepp-kaptein Tuva Hansen.

– Jeg føler vi er klare til å ta steget og jeg tror det blir veldig spennende. Det kan bli veldig jevnt, fortsetter hun.

For LSK Kvinner-kaptein Ingrid Moe Wold er det naturlig nok ingen tvil om hva som gjelder.

– Vi kan ikke si noe annet enn at vi vil gjenskape fjoråret med serie- og cupgull. Så er det vanskelig å vite, men jeg tror Klepp blir gode i år også. Så håper jeg Sandviken får det til, sier hun.

Det håper også lagets kaptein Stine Hovland.

– Vi skal ta nye steg hele tiden. Vi hadde en god sesong i fjor, så skal vi fortsette å utvikle seg oss. Vi har fått inn mange gode nye spillere og jeg ser på det som et mål å gå videre oppover på tabellen og kjempe om medaljer, sier Hovland.

Vi stilte kapteinene følgende fire spørsmål:

1. Hva er ditt lags ambisjoner og målsetting denne sesongen?
2. Hvem tror du havner på topp tre?
3. Hvilke(t) lag kan overraske?
4. Hvem er de største kandidatene til å bli årets spiller i Toppserien?

LSK Kvinner og Guro Reiten går igjen i mange av svarene, mens flere nevner Arna-Bjørnar som et mulig overraskelseslag.

Her er svarene:

Joanna Bækkelund, Lyn:

1. Vi har ambisjoner om å gjøre det bedre enn i fjor. Så er det selvfølgelig slik at vi ønsker å være i Toppserien 2020 og være blant de ti beste.

2. Jeg synes det er hakket vanskeligere å spå enn i fjor. Det blir bare jevnere og jevnere. Det er kanskje en liten selvfølge at LSK kommer til å være der. De andre vet jeg ikke. Jeg tror flere lag vil hevde seg.

3. Det vil kanskje ikke være noen overraskelse, men jeg tror Sandviken vil etablere seg utover i sesongen og gjøre det bra. Så skal vi overraske og gjøre det bra.

4. Det jeg kan forutse mest nå er en spiller i LSK-troppen, og Guro Reiten har gjort det utrolig bra. Det er mest naturlig å lande på et av forbildene og profilene i dette laget.

Dejana Stefanovic, Avaldsnes

1. Vi skal prøve å nå toppen og komme til cupfinalen. Jeg synes vi har et veldig bra lag som kan klare det.

2. Avaldsnes, LSK og Klepp.

3. Sandviken kan overraske. Jeg har hørt at de har et bra lag.

4. Jeg kjenner ikke så mange, men vet at Guro Reiten er veldig god.

Sigrid Heien Hansen, Kolbotn:

1. Vi håper på en topp seks-plassering. Vi har beholdt bra kontinuitet fra i fjor og brukt oppkjøringen til å bygge videre istedet for å bygge nytt. Jeg tror det kan bli bra.

2. LSK, Sandviken og så er jeg usikker på den siste. Kanskje Kolbotn. Det blir veldig jevnt.

3. Arna-Bjørnar kan overraske. De har mistet mange og mange har tenkt på at de skal gjøre det dårlig, men jeg tror de kan overraske positivt.

4. Karina Sævik kommer til å gjøre det bra. Det samme med Isabell Herlovsen. Det er flere på Kolbotn. Og Guro Reiten på LSK er jo en profil.

Mali Næss, Trondheims-Ørn:

1. Vi har ikke satt oss noen konkret målsetting ennå, men ønsker å komme høyere på tabellen og utvikle oss som lag fra i fjor.

2. LSK Kvinner på topp. Så tror jeg det blir jevnt mellom Klepp og Sandviken.

3. Jeg tror serien blir veldig jevn. Kolbotn kan kanskje overraske.

4. Guro Reiten og Karina Sævik er to gode kandidater.

Helene Gloppen, Arna-Bjørnar: 

1. Vi har ikke satt oss noe plasseringsmål. Vi er en ganske ny gruppe der vi hadde en liten spillerflukt i desember, så vårt mål er å ta kamp for kamp og utvikle oss hele veien.

2. Gode kandidater er LSK og Sandviken. Så er det Vålerenga og Klepp og flere som kan utfordre. Det blir en helt rå sesong og kommer til å bli veldig jevnt.

3. Jeg tror Lyn kan overraske litt. Det virker som de har utviklet spillestilen sin og blitt mer spillende. Det merket vi i treningskampen i Tyrkia mot dem.

4. Vanskelig å si, men Guro Reiten er en god kandidat.

Sigrid Bloch-Hansen, Fart:

1. Målet vårt er å overleve og spille Toppserien i 2020. Vi begynner å komme i form og er klare for seriestart.

2. LSK, Klepp og Sandviken

3. Jeg tror Arna-Bjørnar kan overraske. De har mistet mange og det er en del som kanskje undervurderer dem, men jeg tror de kan vise seg å være et godt lag allikevel.

4. Tror mest på Guro Reiten.

Ingrid Moe Wold, LSK:

1. Målet er serie- og cupgull.

2. LSK, Klepp, Avaldsnes

3. Det er egentlig ikke noen overraskelse hvis Sandviken skal gjøre det bra, men jeg tror de kan komme høyt. Så kan kanskje Arna-Bjørnar overraske. De har mistet mange, men kan allikevel klare å bite godt fra seg.

4.  Det er mange alternativer her. Guro Reiten kommer sikkert til å være god i år også. Klepp har Elisabeth Terland som slo igjennom i fjor og jeg tror vi kommer til å se mye bra fra henne også.

Kristine Leine, Røa:

1. Ambisjonene til Røa er å ta medalje i serien. Det er noe vi kommer til å kjempe hardt for. Det blir en tøff konkurranse og mange som har blitt bedre, men vi er absolutt med og kjemper om det.

2. LSK, Klepp og Røa.

3. Jeg tror vi kommer til å overraske fordi vi ikke gjorde det så bra i fjor. Vi slapp inn altfor mange mål. Så tror jeg Arna-Bjørnar kommer til å gjøre det bra. De har mistet mange spillere, men ser ut å ha holdt formen oppe.

4. Jeg tror absolutt LSK har en del spillere der. De har mange gode landslagsspillere som avgjør kamper i begge ender. Hvis jeg skal se bort fra LSK-spillere og se på mitt eget lag, så tror jeg Synne Jensen kan være en god kandidat der.

Stine Hovland, Sandviken: 

1. Vi vil bli bedre enn i fjor og da tenker vi å være med i medaljekampen.

2. Jeg vet bare at LSK og Sandviken kommer til å være der, så blir det veldig åpent om den siste. LSK blir veldig tøffe. Medalje er målet vårt, så får vi se om vi blir nummer 1, 2 eller 3.

3. Jeg tror det blir veldig jevnt i både topp og bunn. Det er veldig mange som kan overraske både positivt og negativt. Umulig å spå.

4. Jeg tror flere LSK-spillere. Guro Reiten er i egen liga og hvis hun reiser får du spørre meg til sommeren igjen, men jeg holder henne som favoritt.

Tuva Hansen, Klepp:

1. Vi skal gjøre det bedre enn i fjor og målet er å vinne hver kamp vi møter opp. Vi liker å ha den mentaliteten og gjøre det skikkelig.

2. Hehe, jeg vet ikke om jeg tør å uttale meg engang. LSK ligger der i toppen, Sandviken kan gjøre det bra og så er det Vålerenga og oss. Det er mange som kan være kandidater. Jeg bare gleder meg til å komme i gang.

3. Jeg tror flere kan overraske. Mange kommer til å ha fokus på at serien skal kutte ned til ti lag. Det blir en ekstra motivasjonsfaktor for mange. Det kommer til å bli steintøft uansett hvem vi møter. Jeg forventer en jevn og spennende serie.

4. Jeg vet at angrepspillerne pleier å bli det, men jeg holder en knapp på keeperen vår Lindsey Harris. Hun hadde en utrolig sesong i fjor uten å få spesiell omtale. Jeg håper folk får opp øynene og ser hvor god hun er. Hun holder nullen og hadde mange utrolige redninger. Jeg har aldri hatt en bedre keeper.

Ingrid Hjelmseth, Stabæk:

1. Nå som det har kommet ny seriestruktur, tror jeg vi må ha som ambisjon at vi skal være i Toppserien også i 2020. Vi har et veldig ungt lag og mistet noen med rutine. Så har fått inn noen med litt rutine, men som ikke har spilt i Toppserien over tid. Vi har et spennende og ungt lag. Det kommer til å variere, men målet er å berge plassen. Alt over det får være bonus.

2. LSK, Sandviken og Klepp.

3. Jeg tror Kolbotn kommer til å være der oppe. De har halvunge spillere som har spilt en del i Toppserien og opparbeidet seg en del rutine, så de tror jeg kan være med og pushe de tre på topp.

4. Jeg tror fortsatt Guro Reiten vil være en hot kandidat til den tittelen. Jeg synes Guro blir bedre og bedre for hver gang jeg ser henne. Det er gøy at hun viser at hun kan spille i Toppserien, utvikle seg og ta store steg her. Også tror blir det spennende å se en del av de talentene i Sandviken. Blant annet Cecilie Kvamme, som kom fra Arna-Bjørnar og vært med på et par landskamper nå, er en kjempespennende spiller som jeg tror kan ta store steg i år.