VIF-Pettersen lover bedring: – Vi er på et helt nytt sted

Til tross for toppambisjoner, endte Vålerenga i fjor på 6. plass i Toppserien. Pettersen mener supporterne kan vente seg lysere tider i 2019.

Sist oppdatert: 12. feb 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

Se alle kampene i OBOS Vinterturnering her

Vålerenga er blant de ti lagene som har lagt en uke av sesongoppkjøringen til Tyrkia og OBOS Vinterturnering. Der venter to kamper mot internasjonal motstand, mot russiske CSKA Moskva og Spartak Subotica fra Serbia.

– Vet ikke så mye

Før onsdagens kamp mot russerne er Guro Pettersen usikker på hva som egentlig venter på andre banehalvdel.

– Jeg er kjempeklar. Jeg gleder meg utrolig mye til å spille mot Moskva og se hva et av de beste lagene i Russland har å by på.

– Hva vet du om dem?

– Jeg vet jo ikke så veldig mye, men vi har sett en del klipp. Vi har et veldig bra videoanalyse- og trenerteam som har analysert dem, så det blir spennende å se hva som venter oss. Vi vet jo ikke om det er de samme spillerne som var der da som spiller nå, men vi har fått et lite innblikk av hva Moskva har å by på og hva vi må gjøre for å stoppe dem, sier Pettersen.

Se Vålerenga – CSKA Moskva kl. 15 norsk tid her

Se hele intervjuet under:

Vålerenga-trener Monica Knudsen er forberedt på 90 tøffe minutter.

– Vi har ikke klart å finne ut så mye informasjon om dem. De er også i sesongforberedelser og har ikke spilt i år, men vi venter et sterkt lag og at vi skal få kjørt oss, sier Knudsen, som sier fokuset uansett ligger mest på dem selv.

– Ja, det gjør det jo. Vi prioriterer en stamme i laget, så kommer vi til å rullere på noen plasser. 

I rute

Til tross for toppambisjoner, endte Vålerenga i fjor på 6. plass i Toppserien. Pettersen mener supporterne kan vente seg lysere tider i 2019:

– I fjor startet vi med et helt nytt lag. I år har vi spilt sammen mye lenger, har et mye bedre samhold og vet hva vi skal gjøre. Jeg gleder meg utrolig mye. Det er jo ikke så lenge til sesongstart nå.

– Er dere i rute, da?

– Vi hadde jo store forventninger i fjor, men innfridde ikke helt. I år starter vi på et helt nytt sted. Jeg vil si vi er i rute. VI har fått inn noen nye spillere som skal spilles inn i laget, men ellers synes jeg det ser bra ut og jeg gleder meg utrolig mye til sesongen starter, sier Pettersen.

Slik spilles de øvrige kampene

13. februar

kl. 15 (17.00): Vålerenga – CSKA Moskva


15. februar

kl. 12 (14.00): Stabæk – Avaldsnes

kl. 14 (16.00): Lyn – Arna-Bjørnar

Kl. 16 (18.00): Trondheims-Ørn – Kolbotn


16. februar

kl. 12 (14.00): Fart – Røa

kl. 14 (16.00): Vålerenga – Spartak Subotica

Kl. 16 (18.00): LSK – CSKA Moskva