Slik spilles 3. runde

Få alle detaljer her. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Sist oppdatert: 12. apr 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

Etter en landslagspause der blant annet A-landslaget, U23-landslaget og J19-landslaget har vært i aksjon, sparkes Toppserien i gang igjen i helgen. Fem kamper spilles lørdag før Trondheims-Ørn og Avaldsnes avslutter runden søndag.

Direktesport.no sender alle seks kampene

Slik spilles runden:

Lørdag 13. april:

Klepp – Røa, Klepp stadion kl. 14.00
På Jæren møtes to av de tre lagene som står med seks poeng etter de to første serierundene. Klepp slo Avaldsnes 1-0 hjemme og Stabæk 2-0 borte før landslagspausen og Røa startet sesongen med 2-0-seier borte mot Sandviken før de fulgte opp med 2-1 hjemme mot Trondheims-Ørn i forrige runde.

Lagene har møttes 38 ganger i serie og cup siden 2001. Røa har 19 seire, Klepp 11. Åtte kamper har endt uavgjort. I fjor vant Klepp begge kampene, først 2-1 på Jæren i mai, så 1-0 i Oslo i august.

Lyn – Kolbotn, Kringsjå kunstgress kl. 14.00
Lyn har startet sesongen med 0-0 hjemme mot Fart og 1-1 borte mot Arna-Bjørnar. Lørdag kommer Kolbotn på besøk. Laget fra Sofiemyr står uten poeng etter de to første kampene, men var nær en overraskende borteseier mot LSK i serieåpningen da de ledet 3-1 før den regjerende mesteren snudde kampen. I forrige runde tapte de 1-2 hjemme mot Vålerenga.

Lagene har møttes to ganger tidligere. I Toppserien i fjor vant Kolbotn begge kampene 1-0.

Les også: Lillegårds soloraid kåret til rundens mål

LSK – Arna-Bjørnar, LSK-hallen kl. 15.00
Regjerende mester LSK startet sesongen med å snu 1-3 til 4-3 i sluttminuttene hjemme mot Kolbotn før de berget et poeng borte mot Avaldsnes i forrige runde da Guro Reiten scoret fra straffemerket like før slutt. Arna-Bjørnar jakter sesongens første seier etter uavgjort i de to første rundene, først 0-0 mot Ørn i Trondheim, så 1-1 mot Lyn i Bergen.

Lagene har møttes 18 ganger i Toppserien siden 2010. LSK har 12 seire, Arna-Bjørnar fem. Én kamp har endt uavgjort. I fjor vant LSK begge kampene, først 1-0 i Bergen i mai så 2-0 i LSK-hallen i august.

Sandviken – Stabæk , Stemmemyren kunstgress kl. 15.00
Stabæk står uten poeng og mål etter møtene med Vålerenga og Klepp i de to første rundene. I helgen møter de et nytt antatt topplag. Etter tap hjemme mot Røa i serieåpningen, slo Sandviken Fart 3-0 på bortebane i forrige runde.

Lagene har møttes 18 ganger i serie og cup siden 2009. Stabæk har 15 seire, Sandviken to. Én kamp har endt uavgjort. I fjor vant lagene hver sin bortekamp i Toppserien. Sandviken vant 1-0 på Nadderud i mai før Stabæk vant 3-1 på Stemmemyren i juni. Lagene møttes også i 3. runde i NM. Sandviken vant 1-0 på Nadderud og kvalifiserte seg senere til cupfinalen.

Vålerenga – Fart, Intility Arena kl. 15.00
Vålerenga er et av tre lag som har full pott etter de to første serierundene. Oslo-laget har slått Stabæk hjemme og Kolbotn borte i serieåpningen. Nyopprykkede Fart startet sesongen med 0-0 borte mot Lyn før de tapte 0-3 hjemme mot Sandviken i forrige runde.

Lagene har møttes seks ganger siden 2010, fire ganger i 1. divisjon og to ganger i Toppserien. Vålerenga har fire seire, Fart to. Forrige gang lagene møttes var i Toppserien i 2012. Vålerenga vant begge kampene, først 2-0 i Vallhall i juni så 3-0 på Fartbana i november.

Les også: Serieåpning i 1. divisjon – Grei melder seg på i opprykkskampen

Søndag 14. april:

Trondheims-Ørn – Avaldsnes, Ørn Arena kl. 19.00
Både Trondheims-Ørn og Avaldsnes står med ett poeng etter de to første kampene. Ørn spilte 0-0 hjemme mot Arna-Bjørnar i seriestarten før de tapte borte mot Røa i forrige runde. Avaldsnes tapte borte mot Klepp i den første kampen, men fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med LSK i den andre runden.

Les også: Ørns hjemmebane blir Koteng Arena

Lagene har møttes 12 ganger i Toppserien siden 2013. Avaldsnes har fem seire, Trondheims-Ørn tre. Fire kamper har endt uavgjort. I fjor vant Avaldsnes 2-0 hjemme på Karmøy i mai før lagene spilte 1-1 i Trondheim i august.

Her er hele terminlisten for Toppserien 2019