NM-finaler J16 og J19

Klar for spennende cupfinaler? Få full oversikt over helgens kamper her. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

J16 og J19 finaler spilles i dag

Sist oppdatert: 01. des 2018 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Det er endelig duket for fotballens festhelg, og cupfinaler. Helgen er spekket med spennende oppgjør, se oversikten over finalelagene:

J16 og J19 finalene

Fredag 30. november, Telenor Arena

Kl. 16.00: NM J16 Kolbotn – Herd – se kampen her
Kl. 19.30: NM J19 Klepp – Stabæk – se kampen på NRK 3 og nrk.no


Lørdag 1. desember, Telenor Arena

Kl. 16.00: LSK – Sandviken – se kampen på NRK1 og nrk.no

Sponsorer byr på billettene til lørdagens cupfinale – hent ut din billett her

 

Spente før J16-finalen

Kolbotn er spente før finalen, og uttaler til Oppegård Avis at de går for gull i finalen. Etter seier mot Vålerenga i semifinalen møter de Herd i årets siste kamp.

Kolbotns lag er satt sammen av spillere fra 2002 og 2003-årgangen, og enkelte fra 2004 årgangen.

Ålesundsklubben Herd sikret klubben sin andre finale på tre år etter 1-0 seier i semifinalen mot Lyn. Kolbotn-trener Maja Nordal sier til Oppegård avis at de forventer en hard kamp mot et lag med tøff spillestil.

Troppen som sikret finalespill der 12 av 18 spillere er lokale Hers-spillere.

 

Før J19-kampen: Klepp – Stabæk

Etter å ha slått Kaupanger 10. oktober i semifinalen, er Stabæk klar for fredagens store finale. Motstander-laget Klepp slo Trondheims-Ørn 2-0 i sin semifinale.

Foto: Kristian Bjerke

Sportslig leder i Stabæk, Richard Jansen, uttaler følgende før kampen til stabak.no:

Så langt jeg kan bedømme har det vært fullt trøkk på treningen inn mot finalen. Det er ikke spesielt overraskende siden det er flere-og-tyve spillere på treningen og alle kjemper om en plass i finale-troppen.

Finalefavoritt

Klepp er favoritter. De har blant annet fem J19-landslagsspillere. Vi skal nyte å være underdogs og legger opp spillet vårt der etter. Og selv om Klepp har den sterkeste troppen på papiret, så har vi flere spillere med x-faktor. Stammen i det laget vi stiller var med å tape J16-finalen i fjor, så det skal ikke stå på revansjelysten.

Vi har hørt at det har vært endringer i regelverket fra NFF? Hva innebærer dette i praksis på fredag?

Ja, heldigvis har NFF endret litt på regelverket, så nå er det kort og godt ikke lov å bytte inn igjen spillere som er byttet ut.
Det er ingen utfordring for oss, men Klepp må justere seg. De vant J19-finalen i 2016. Da hadde de mer enn 20 bytter i kampen og flere spiller ble byttet ut og inn tre ganger hver.

– Vi er uansett klare og jeg er sikker på det blir en veldig severdig kamp mellom to gode lag, avslutter Richard. Les hele saken på stabak.no.