Melder seg på i opprykkskampen

Grei med flere endringer i laget før seriestart i 1. divisjon. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Grei videre til 3. runde. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 09. apr 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

Lørdag 13. april er det endelig seriestart også for 1. divisjon, og det spås en jevn sesong på vårt nest øverste nivå. Grei var nære på å rykke opp i fjor, men måtte gi tapt for Lyn over to kvalifiseringskamper. I år gjør Oslo-klubben et nytt forsøk.

– Vi ønsker å utfordre 1. plassen, sier Grei-trener Jan Aksel Odden, som tror det blir jevnt med Byåsen, Grand Bodø, Medkila og Øvrevoll Hosle, samt Amazon Grimstad og Fløya.

Spent trener

Selv er han usikker på hvordan endringene fra fjoråret vil slå ut denne sesongen.

– Vi har mistet mye defensiv rutine og mistet keeperen vår til Toppserien (Karen Sneve til Lyn, journ. anm.). Samtidig er vi veldig styrket offensivt, med rutinerte spillere som Johanne Fridlund og Anne-Lise Olsen ved siden av Camilla Ose, som igjen vil bidra til enda bedre utvikling av de andre spillerne i stallen. Så vi har andre ferdigheter enn i fjor både bakover og fremover. Blir vi effektive nok, har vi potensial til å skille oss ut, sier Odden.

Les også: Runa Lillegård med rundens mål i Toppserien

Med mange endringer i laget setter Grei-treneren pris på å ha flere rutinerte spillere med god erfaring fra Toppserien i stallen.

– Det betyr enormt mye. Det er nærmest en «fanesak» for god nok spillerutvikling, at man får trent med og mot slike type spillere i hverdagen. Det er langt mer effektivt enn øvelser og at man blir fortalt av oss trenere hvordan det skal se ut.

– Er det noen spennende nye som vil slå gjennom?

– Ja, vi har begge søstrene Taugard (Andrea født i 1999 og Hedda født i 1998) som kan bekle både midtbane- og forsvarsposisjoner. Siril Gullovsen (født 2002) spilte seks-syv kamper fra start allerede i fjor, og har sett enda sterkere ut denne vinteren. I tillegg kom Emma Østvold (født 2002) fra Kolbotn nå i mars, og har allerede gjort seg bemerket med sine offensive kvaliteter, sier Odden.

Les også: Slik spilles første runde i NM

Må bygge nytt

Grei er ikke det eneste laget med store endringer fra fjorårssesongen. Etter to år i Toppserien ble det i fjor nedrykk for Grand Bodø, som serieåpner borte mot Åsane på søndag. Siden nedrykket har klubben mistet 11 spillere, i tillegg til fem som forsvant på høsten.

– Det sier seg selv at 2019-sesongen gir store endringer i stallen, og at vi må bygge et nytt lag. Vi har heldigvis beholdt noen av våre rutinerte spillere, fått inn Oda Lillegård fra BUL, samt hentet opp spillere fra egen klubb og naboklubber, sier trener Jan-Tore Bakli.

Les også: Alle overgangene i 1. divisjon

Til tross for at det er et stort økonomisk tap å rykke ned fra Toppserien ser Bakli lyst på fremtiden for Grand.

– Det ligger an til at fem-åtte spillere debuterer på 1. divisjonsnivået på søndag. Vi gleder oss. Vi er sikre på at vi jobber bedre i utviklingsarbeidet enn noen gang, og det at vi har fått etablert et samarbeid med NTG Bodø vil bli viktig for Grand i fremtiden.

På spørsmål om årets målsetting blir Bakli kryptisk.

– Målet for klubben er at vi vil ha en god posisjon i divisjonen i år. Det er ledig plass i begge ender …

Slik spilles serieåpningen i 1. divisjon:

Lørdag 13. april
Medkila  – Kaupanger kl. 14.00
Byåsen KF – Hønefoss BK kl. 14.00
Øvrevoll Hosle – Amazon Grimstad kl. 15.00
Grei Kvinner Elite – Nanset kl. 17.00

Søndag 14. april
Fløya – Snøgg kl. 13.00
Åsane – Grand Bodø kl. 13.00

Her kan du se hele terminlisten for 1. divisjon.