LSK vant knokkelkamp i siste test før Champions League

Senket CSKA Moskva med to tidlige mål. Foto: Astrid M. Nordhaug

Sist oppdatert: 16. feb 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

LSK Kvinner  – CSKA Moskva 2-0 (2-0)

I den siste ordentlige testen mot internasjonal motstand før kvartfinalen i Champions League i mars, benyttet LSK Kvinner muligheten godt mot CSKA Moskva. To tidlige scoringer av Emilie Haavi og Ina Gausdal avgjorde kampen, som ellers var preget av mye fysikk og harde dueller.

– Jeg synes vi gjennomfører en bra kamp. Det blir mye frispark når de er for seine i alle dueller. Men vi står opp, slenger ikke så mye dritt og gjør ikke det samme tilbake. Vi bare prøver å gjøre det vi ønsker å øve på. Jeg synes det er en god test, sier Guro Reiten.

– Var du redd for å bli skadet?

– Ja, det var jeg. Man blir litt passiv, for jeg skal ikke ha noen skade i en treningskamp i Tyrkia. Så vi hadde mer å gå på. 

LSK

Fra sidelinjen kjente også Hege Riise også på frykten for skader.

–Vi får øvd skikkelig. Det dreier seg også mye om mentalitet i dag. De er ganske rå i taklingene, men vi håndterer det fint, og vi fortsetter å spille. Det er jeg veldig fornøyd med, sier LSK-treneren.

En som har vært skadet i åtte måneder, er Elise Thorsnes. Nå var hun tilbake fra start, og fikk 60 minutter mot russerne.

– Det var deilig å spille fra start igjen og få litt mer enn 15 minutter. Og ikke har jeg noe vondt, heller – så jeg er veldig fornøyd, sier spissen.

Vålerenga – Spartak Subotica 1-0 (1-0)

I strålende sol lå alt til rette for at Vålerenga skulle få en god gjennomkjøring mot Spartak Subotica,  etter at kampen mot CSKA Moskva tidligere i uken ble avbrutt etter 45 minutter på grunn av regnkaos.

Men mot serberne var det ikke den beste utgaven av VIF trener Monica Knudsen fikk se.

– Jeg hadde håpet på mer, det må jeg få lov å si. Vi spiller greit i forsvar og de skaper ingen sjanser på oss, men jeg skulle gjerne ønske at vi var litt skarpere fremover. Men det var en grei gjennomkjøring, sier Knudsen.

Kampens eneste mål kom på straffe like før pause. En del knuffing mellom spillerne gjorde at Sherida Spitse måtte vente en stund ved straffemerket, men nederlenderen var trygg da hun fikk muligheten.

– Jeg har nok erfaring til å takle det, sier 28-åringen med 156 landskamper for Nederland.

Selv om Knudsen ikke var helt fornøyd med prestasjonen, mener hun oppgjøret med serberne ga dem noe.

– Dette var jo ikke toppen av Europa, men det er bra trening å møte annen type motstand og å gå inn i kamper man ikke vet hva bringer. Det synes jeg er nyttig. 

Fart – Røa 1-3 (0-2)

Nyopprykkede Fart har virkelig fått kjenne på Toppserie-motstanden under OBOS Vinterturnering. Etter 0-5 mot Trondheims-Ørn, ble det nytt tap for hedmarkingene.

– Jeg synes vi er bedre i dag. Vi slipper inn et litt kjipt mål på slutten, men ellers er det en jevn kamp. Hadde vi fått av her med 1-2, hadde jeg syntes det var et mer rettferdig resultat, sier Farts målscorer Julie Blakstad.

Sesongoppkjøringen i Tyrkia har vært en viktig del for det ferske Toppserie-laget.

– Nå må vi trene godt inn mot seriestart, så tror jeg vi skal komme sterkt tilbake og klare å matche noen av de lagene her. Det handler om å klare å trene på et høyt nivå og å bli mer effektive i sjansene våre. Vi ser at vi ikke får like mange sjanser her som det vi får i 1. divisjon. I tillegg må vi luke unna feil bakover i banen og være skjerpet i alle 90 minuttene, sier Blakstad.

Etter null scoringer sist kamp, har Røa fokusert på det offensive spillet på treningene i Tyrkia.

– Jeg synes det var noen steg opp fra siste kamp vi hadde. Siste tredjedel har vi jobbet med på treninger, og det var mye bedre i dag. Samtidig synes jeg vi kanskje detter litt i andre omgang, men alt i alt ble det seier, og det er viktig, sier Synne Jensen, som stod bak to av Røas tre scoringer.