Ti kamper på fire dager – få oversikten her

LSK Kvinner og trener Hege Riise møter CSKA Moskva på samlingen i Tyrkia. OBOS Vinterturnering gir også en forsmak på sesongen og flere spennende Toppserien-oppgjør. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Sist oppdatert: 08. feb 2019 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Sesongoppkjøring på OBOS Vinterturnering

Toppfotball Kvinner og OBOS arrangerer i år igjen treningsleir for Toppserien. Det er duket for gode treningsforhold når lagene skal forberede seg til ny sesong på OBOS Vinterturnering 10. – 17. februar.

I fjor var klubbene på La Manga, mens i år reiser Toppserien-lagene til Belek i Tyrkia. Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner, gleder seg til å se lagene i aksjon.

– Det er alltid spennende å se hva som rører seg i klubbene i starten av en sesong. Denne gangen møter noen av lagene også internasjonal motstand, noe som gir samlingen en ekstra dimensjon. Vi er utrolig takknemlige for at vi gjennom samarbeidet med OBOS har klart å opprettholde denne tradisjonen. Det er en viktig møteplass for kvinnefotballen, både sportslig og sosialt, sier Jørgensen.

Treningsleir
Klar for en god treningsuke med Toppserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Duket for knalloppgjør mot internasjonal motstand

Vålerenga skal spille mot to internasjonale lag; Spartak Subotica og CSKA Moskva. LSK Kvinner møter også sistnevnte russiske lag på samlingen i Tyrkia. CSKA Moskva har spilt i toppen av russisk kvinnefotball siden 1991, og vant cupgullet i 2017. Stallen har i seneste sesong bestått av kun russiske spillere, samt en kamerunsk spiller ved navn Onguene.

LSK Kvinner og hovedtrener Hege Riise ser frem til OBOS Vinterturnering i Tyrkia.

– Det å få internasjonal motstand i treningskampen vår er et ekstra pluss. Vi ønsker så ofte vi kan å møte lag vi ikke kjenner så godt, og som utfordrer oss på flere forskjellige måter. Nå møtte vi et russisk lag i Champions League og vant begge kampene. Vi venter oss samme tøffe motstand nå og en fin oppkjøring til vi møter Barcelona i Champions league kvartfinale 20 mars.

LSK
Kan Emilie Haavi, Sophie Roman Haug, Synne Skinnes Hansen og Anja Sønstevold juble igjen mot internasjonal motstand? Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Se ditt lag i aksjon

10 Toppserien-lag deltar på treningsuken: Arna-Bjørnar, Avaldsnes, Fart, Kolbotn, LSK, Lyn, Røa, Stabæk,  Trondheims-Ørn og Vålerenga. OBOS Vinterturnering vil gi et godt treningsgrunnlag før seriestart, og levere spennende Toppserien-oppgjør og en forsmak på sesongstart 23. mars.

Se terminlisten her.

I år vises alle kampene fra samlingen her.

– Det er gledelig at samtlige kamper streames av Amedia. Det blir derfor mulighet for alle hjemme å følge med på hva som skjer, sier Jørgensen.

Amedia viste 120 kamper fra Toppserien i 2018, og sender like mange kamper denne sesongen. Helge Birkelund, direktør for forretningsutvikling i Amedia, forteller at Nettavisen og Amedias 72 lokalaviser skal vise samtlige treningskamper fra Eliteserien og OBOS på Marbella.

– Det er derfor ekstra gledelig at vi kan tilby våre abonnenter muligheten til å se LSK Kvinner, Avaldsnes og de andre Toppserien-lagene før seriestart, avslutter Birkelund.

Slik spilles kampene

12. februar

kl. 12 (14.00 – tyrkisk tid): Arna-Bjørnar – Røa

kl. 14 (16.00): Lyn – Avaldsnes

Kl. 16 (18.00) : Fart – Trondheims-Ørn


13. februar

kl. 15 (17.00): Vålerenga – CSKA Moskva


15. februar

kl. 12 (14.00): Stabæk – Avaldsnes

kl. 14 (16.00): Lyn – Arna-Bjørnar

Kl. 16 (18.00): Trondheims-Ørn – Kolbotn


16. februar

kl. 12 (14.00): Fart – Røa

kl. 14 (16.00): Vålerenga – Spartak Subotica

Kl. 16 (18.00): LSK – CSKA Moskva

Alle kampene ser du her