Ingvild Isaksen om Toppserien 2019

En lang vinter nærmer seg slutten og i helgen sparkes Toppserien 2019 endelig i gang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Sist oppdatert: 24. mar 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Tidligere landslagsspiller og Toppserie-profil Ingvild Isaksen blir Toppfotball Kvinners faste ukentlige fotballspaltist. Hva tenker Isaksen om Toppserien 2019?

En lang vinter nærmer seg slutten og i helgen sparkes Toppserien 2019 endelig i gang. Vi kan alle enes om en ting; LSK blir farlige i år også! Men hva med de andre lagene?

Etter fjorårets overlegne prestasjon, har LSK forsterket laget ytterligere og står dermed ekstremt sterkt rustet foran kommende sesong. Laget fikk kjørt seg i den første CL-kvartfinalen mot storlaget Barcelona, men at noen i det hele tatt skal nærme seg LSK i hjemlig serie er litt vanskelig å se for seg. I fotball har vi imidlertid sett større undre skje. Kan vi bli overrasket igjen? 

Jevn sesong?

Kapteinene i Toppserien spår en jevn sesong, men de fleste har LSK som klare favoritter. Flere klubber har uttrykt ønske om å ta opp kampen om ligagullet, deriblant Avaldsnes, Klepp og Sandviken. Sistnevnte har virkelig forsterket laget gjennom vinteren og viser at de mener alvor med satsingen. De har mange nye spillere som skal fungere sammen, men får de til dette, kan de bli meget farlige.

Klepp derimot, har klart å beholde en god stamme i laget gjennom de siste årene, noe som helt klart er en stor fordel. Det gjør at de kan fortsette å bygge videre på et allerede godt fundament. Kaptein Tuva Hansen går offensivt ut og sier at de ønsker å gjøre det bedre enn i 2018 – da ble det sølv.

Å «gjøre det bedre enn i fjor» er en populær målsetting blant flere lag. Noen av disse lagene kommer til å melde seg på i medaljekampen, mens andre kommer til å kjempe om å unngå nedrykk. Hvilke lag det blir er kanskje det største usikkerhetsmomentet i årets Toppserie – her kan det nemlig bli veldig jevnt! 

Kapteinene i Toppserien 2019. Foto: Bildbyrån

Fart, Lyn og Stabæk drømmer alle om å spille i Toppserien også i 2020. Lagene har mange spennende spillere, men det er ungt mannskap og de mangler rutine. Lyn har imponert gjennom vinteren og kan vise til gode resultater fra treningskampene, så det blir spennende å se om de klarer å gjenskape det når det virkelig gjelder. Den nye seriestrukturen som skal tre i kraft fra og med neste år, gjør at det blir enda tøffere å overleve i Toppserien.

Les om den nye seriestrukturen her.

Denne våren blir også viktig for flere spillere. Det er mindre enn to måneder igjen til VM-troppen skal tas ut og flere spillere i Toppserien kjemper om en plass. Gode prestasjoner kan fort belønnes med en billett til årets høydepunkt i Frankrike.

I helgen kommer første test, og vi får endelig se hvordan lagene ligger an. Alle treningskamper legges til side, det er nå det virkelig gjelder!

Se helgens kamper her.

Lykke til alle lag, vi gleder oss!

 Slik spilles helgens kamper:

Helgens kamper vises på direktesport.no, og søndagens oppgjør mellom Vålerenga – Stabæk går på NRK.

23. mars

kl. 14:00: LSK Kvinner – Kolbotn, LSK-hallen

kl. 14:00: Sandviken – Røa, Stemmemyren

kl. 15:00: Klepp – Avaldsnes, Klepp stadion

kl. 15:00: Lyn – Fart, Telenor Arena

24. mars

kl. 14:30: Trondheims-Ørn – Arna-Bjørnar, Ørn Arena

kl. 17:00: Vålerenga – Stabæk, Intility Arena