– Forventer krig om seieren

Ingvild Isaksen ser frem mot 2. serierunde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån.

Sist oppdatert: 30. mar 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Første runde er gjennomført og ser vi bort ifra kampen mellom LSK og Kolbotn, startet det hele relativt rolig og målfattig. 

LSK virket litt rystet etter Europa-sjokket og det så lenge ut til at Kolbotn skulle slå de regjerende cup- og seriemesterne i første kamp. Men så gjorde LSK det de har gjort så mange ganger før – de snudde det til sin fordel helt på tampen av kampen. LSK har mange gode egenskaper i laget, men evnen til å kunne endre kampbildet når de mangler flyt og ikke gi seg før dommeren blåser av er kanskje det som gjør avstanden til neste lag så stor. Og jeg kan bare se for meg hvor mye det måtte bety for et lag som bare tre dager i forveien følte seg relativt langt unna toppform.

Ingrid Syrstad Engen
Ingrid Syrstad Engen og LSK Kvinner kan nå fokusere på hjemlig serie. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

 

Nå er Champions League-eventyret over og LSK kan legge all sin energi inn i seriespillet. Det er bare å rette fokuset på neste oppgave, for det blir kamp om poengene når de tar turen til Avaldsnes på lørdag.

Slik spilles Toppseriens 2. runde, lørdag 30. mars:

Kl. 14.00: Arna-Bjørnar – Lyn
Kl. 15.00: Avaldsnes – LSK Kvinner
Kl. 15.00: Fart – Sandviken
Kl. 15.00: Kolbotn – Vålerenga
Kl. 15.00: Røa – Trondheims-Ørn
Kl. 15.00: Stabæk – Klepp

Kampene vises hos direktesport.no.

Slaget om øst

Plussgradene har kommet til Østlandet og klargjort Sofiemyr for Toppserie-spill, der vi venter et spennende oppgjør mellom Kolbotn og Vålerenga. 

Vålerenga sløste med sjansene mot et defensivt Stabæk-lag i første kamp, men få mål til tross, er det mye spennende på gang offensivt med Sherida Spitse i førersetet. Forsvaret ble ikke satt på de store prøvene, men det ventes en jevnere kamp på Sofiemyr. 

Kolbotn tapte mot LSK i siste spilleminutt, noe som er bittert for ethvert fotballhjerte. Men ser vi bort ifra det siste kvarteret, var det mye å glede seg over hos de blåhvite. Karina Sævik har endelig hatt en oppkjøring uten skadeavbrekk og kommer til å bli en svært viktig brikke for Kolbotn. Hun har en teknikk og spilleforståelse få kan skryte på seg og hun har alvor meldt seg på i kampen om en plass i VM-troppen. 

Begge lag har fått i gang sine stjernespisser i Ajara Njoya og Isabell Herlovsen, som begge forventes å kjempe om årets toppscorertittel. Dette blir første møte mellom Vålerenga og Herlovsen etter den litt betente krangelen i vinter og er nok en kamp ingen av de har noe særlig lyst til å tape. Matta på Sofiemyr byr muligens ikke opp til tiki-taka, så det forventes en real krig om seieren.  

Utviklingen i Europa

Til slutt – kan vi bruke noen linjer på å hylle utviklingen som skjer rundt om i Europa akkurat nå?

60.000 (!) tilskuere kom for å se Atletico Madrid mot Barcelona på store Wanda Metropolitano for et par uker siden. Over 17.000 så Lyon slå Wolfsburg i første kvartfinale i CL på Parc Olympic Lyonnais, mens Juventus like gjerne solgte ut Allianz Stadium i Torino da de møtte Fiorentina i Serie A.

Samtidig med alt dette, nærmer våre naboer i øst seg 30.000 solgte billetter til treningskampen mellom Sverige og Tyskland, og at 5.600 tilskuere fant veien til Åråsen for å støtte LSK i den siste kvartfinalen mot Barcelona varmer også hjertet til oss som følger kvinnefotballen.

Det virker som om klubbene higer etter å overgå hverandre med hva de kan få til, og resultatet blir en utvikling i rekordfart! Det beste av alt – dette er bare starten!