Dette blir den jevneste runden til nå

Sist oppdatert: 04. mai 2019 Skrevet av: Marita Iversen

 

Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner før hver serierunde i Toppserien.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån. 

Forrige serierunde ble som forventet da topplagene vant mot sine antatt svakere motstandere, men ga oss én stor overraskelse. Den var det Fart som sto

Marita Holmen Iversen.
Marita Holmen Iversen.

for da de satte inn en sterk sluttspurt på bortebane mot Avaldsnes. Mina Kjørum sjokkerte hjemmelaget da hun satte inn 1-0 etter knappe to minutter, men Avaldsnes slo tilbake flere ganger og ledet 3-1 da timen var spilt. Like etterpå får de hvit- og rødstripede en utvisning på sin Maria Sørenes. Fart visste å utnytte seg av å være én

spiller mer. Scoringer av Sara Johansen og Sigrid Bloch-Hansen sørget for 3-3, og Hamar-laget tok dermed sitt andre poeng i årets Toppserie. Se høydepunkter fra kampen her.

Få med deg: OBOS Toppserien Superhelg – siste serierunde før VM på Intility Arena 18. – 19. mai 

7. serierunde, den siste i et svært tett kampprogram, ser ut til å bli den jevneste Toppserie-runden hittil! Her får vi blant annet to toppoppgjør: Serieleder LSK Kvinner mot tabelltoer Vålerenga, samt bronseplassinnehaver Klepp mot Sandviken på 4. plass. Siden vi  trolig får så mange tette oppgjør, tar jeg en kikk på alle kampene som skal spilles til helgen.

Slik spilles 7. serierunde i Toppserien:

Direktesport.no streamer alle kampene. Vålerenga – LSK Kvinner vises på NRK1.

Lørdag 4. mai
Kolbotn – Avaldsnes, Sofiemyr stadion kl. 14.00
Et Kolbotn som har vunnet tre kamper på rad og som kan sies å være skikkelig i siget, møter et Avaldsnes som ikke har vunnet til nå. Lagene skal på papiret være forholdsvis jevnbyrdige, men Kolbotn har vist seg å få ut sitt potensial i mye høyere grad enn det Avaldsnes har. Jeg har tro på et actionfylt oppgjør med mange scoringer. For Kolbotn blir VM-klare Karina Sævik og Isabell Herlovsen farlige, mens Avaldsnes har driblesterke Maria Duda på topp. Det er ikke godt å si hvem som vinner kampen, men poengdeling vil være et skuffende resultat for begge lag som jakter på poeng i hver sin ende av tabellen.

Stabæk – Røa, Nadderud stadion kl. 15.00
Stabæk, som ligger helt sist på tabellen med kun ett poeng, skal møte et Røa som trenger å vise frem sine beste sider etter forrige rundes triste opptreden mot Kolbotn. Forhåpentligvis er Stabæks farligste spiss Melissa Bjånesøy tilbake fra skade, for Bærums-laget trenger sårt å plukke poeng hvis de skal ha håp om fornyet kontrakt i Toppserien. Røa bør på sin side ta en trepoenger på Nadderud hvis de skal henge med i øvre halvdel av tabellen.

Søndag 5. mai
Fart – Arna-Bjørnar, Fart kunstgress kl. 14.00
Fart har spilt på seg litt selvtillit de siste kampene og skal utfordre et Arna-Bjørnar som har spilt jevne kamper mot både topp- og bunnlag. Begge lag har innøvd en god defensiv struktur, men mangler tålmodighet og presisjon i etablerte oppspillsfaser. Både Fart og Arna-Bjørnar er kontringssterke, men det spørs om det blir et klima for kjappe overganger i dette oppgjøret. Hvem som skal føre denne kampen blir spennende å se, for det har ingen av lagene har vært vant til å gjøre hittil i sesongen.

Lyn – Trondheims-Ørn, Kringsjå kunstgress kl. 15.00
Unge og kreative Lyn har overrasket positivt i årets Toppserie. Med finurlig nærspill og presise gjennombruddspasninger har de skapt mye trøbbel foran motstandernes mål. Bauten på midtstopperplass, Trine Skjelstad Jensen, har vært avgjørende for at Lyn ikke har sluppet inn flere mål. De gode prestasjonene har ikke alltid ført med seg gode resultater, men det kan det fort gjøre mot et Trondheims-Ørn som har trøblet med å finne ut av hvordan de skal spille. Det så lenge lovende ut for de gulkledde i forrige rundes knepne ettmålstap mot Vålerenga, men Ørn evnet ikke å sette ballen i mål etter utallige sjanser. Vi vet Ørn har potensial til å vinne kamper, men nå er det på høy tid å vise at de kan. De har sjansen mot Lyn, men det blir ikke lett.

Sandviken – Klepp, Stemmemyren kunstgress kl. 15.00
Det er bare å glede seg til kampen mellom 3. og 4. plass på tabellen. Sandviken har scoret massevis hittil i årets sesong, men også sluppet inn mange. Motsatt er det med Klepp som både scorer og slipper inn få mål. Sandviken har vist seg å være svært farlige på innlegg fra kantposisjon, men dette er nok Tuva Hansen og resten av Klepp-forsvaret godt forberedt på. Jeg ser for meg et målfattig, men svært jevnt oppgjør mellom to lag som kniver om topplassering i årets Toppserie.

Vålerenga – LSK Kvinner, Intility Arena kl. 17.00
Det er duket for et heftig toppoppgjør på Intility Arena når serieleder LSK Kvinner besøker tabelltoer Vålerenga på søndag. Begge lag er hittil ubeseiret i årets sesong. Vålerenga ligger ett poeng bak Fugla, men med én kamp mindre spilt. LSK har i år ikke vært like overlegne prestasjonsmessig som foregående år, men til tross for noen svake førsteomganger har de hentet seg inn på slutten av kampene og plukket 17 poeng til sammen. Selv med kvaliteten i åtte spillere som er tatt ut til sommerens VM-tropp, har LSK levert overraskende varierende på banen. Til nå har de ikke møtt noen av topplagene på tabellen, så det blir utrolig spennende å se hvordan de takler å møte sin første virkelige utfordring når de skal kjempe mot Vålerenga førstkommende søndag.

Det var forventet at Vålerenga i år skulle hevde seg i Toppserien, og de har vist seg å kunne true LSKs trone som Norges beste lag. Det gjør de likevel med knappest mulig margin, for i de fleste kampene har de vunnet med kun ett mål. Dette har vært mot lag som de er antatt bedre enn, med unntak av Kolbotn. Vålerenga har siden 2018 brukt store midler på å forsterke laget, og fjorårets skuffende sjetteplass i serien matchet ikke forventningene som kom sammen med pengebruken. Det ligger dermed et visst press på Monica Knudsen for å ta medalje i år, aller helst av typen gull. Skal helgens toppkamp bli avgjørende for hvem som vinner Toppserien?

Få med deg: OBOS Toppserien Superhelg – siste serierunde før VM på Intility Arena 18. – 19. mai 

LSK kommer til kampen med en god følelse etter total dominans mot Stabæk og 4-o-seier, mens Vålerenga slet seg til tre poeng mot Trondheims-Ørn med scoring av Ajara Njoya i sluttminuttene. Dette er en spiller som LSK-forsvaret må passe godt på, da hun er kjent for å kunne snu på en femøring selv med flere påpassere rundt seg. I tillegg er Natasha Dowie en meget god bakromsspiller. Vålerenga sin svakhet ligger i forsvaret, selv om de kun har sluppet inn tre mål til nå. Det rotes litt med både klareringer og markering ved bakromsballer, og østkantslaget har ved flere anledninger vært heldige som har unngått baklengsmål. Dette må de få orden på før helgen. LSK har scoret hele 19 ganger, selv med et enormt misbruk av målsjanser. Guro Reiten har notert seg for 9 av scoringene, men måltyven fra Sunndalsøra kan mer enn å lage mål. Hun er også en mester i å slå gjennombruddspasninger. Det kan bli avgjørende mot Vålerenga, spesielt når vi vet hvor rask Emilie Bosshard Haavi er. Det garanteres en god og actionfylt fotballkamp på Intility Arena søndag klokken 17.00.

Fun fact: Klepp spiller (nesten) bare 1-0-kamper

Klepp må sies å være det laget som hittil i år har spilt de jevneste kampene. Laget fra Jæren ligger på 3. plass i serien med 15 poeng og har vunnet fem av sine seks kamper. I fire av kampene har de vunnet 1-0 (mot Avaldsnes, Røa, Trondheims-Ørn og Lyn). I den femte høynet de med ett mål og vant 2-0 over Stabæk. Den ene kampen de har tapt var borte mot Arna-Bjørnar. Gjett resultatet? 1-0 til Arna-Bjørnar, selvfølgelig. Det ene baklengsmålet betyr at Klepp er det laget som har sluppet inn færrest mål i år, med en målforskjell på 6-1.

Slik spilles 4. runde i 1. divisjon:

Lørdag 4.  mai
Hønefoss BK – Åsane, AKA Arena kl. 14.30
Amazon Grimstad – Fløya, Levermyr stadion kl. 15.00
Nanset – Øvrevoll Hosle, Fagerli KG kl. 15.00

Søndag 5. mai
Kaupanger – Grei Kvinner Elite, Kaupanger stadion kl. 13.00
Snøgg – Medkila, Notodden KG kl. 13.00
Byåsen – Grand Bodø, Byåsen Arena kl. 15.00