Årets siste landskamp

Privatlandskampen mot Japan endte 4-1. Foto: NFF

Sist oppdatert: 11. nov 2018 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Tap i Japan

Årets siste landskamp mot Japan søndag morgen norsk tid endte 4-1 til hjemmelaget. Kolbotn-spiller Ina Gausdal scoret Norges eneste mål, og har allerede to nettkjenninger på sine fem landslagskamper.

Japan vant fortjent, og LSK-kapteinen Ingrid Moe Wold uttaler etter kampen at det var en tøff kamp mot ballsikre Japan. Med 2-0 til Japan til pause klarte Norge aldri å komme på nivå selv med farlige dødballer og målsjanser til både Guro Reiten og Caroline Graham Hansen.

– Vi tar dette som lærdom, og nyttig erfaring inn mot VM, avslutter Moe Wold.

Landslagssjef Martin Sjögren manglet Kaptein Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Isabell Herlovsen i kampen mot Japan. Norge var på forhånd ranket seks FIFA-plasser bak Japan, og hjemmelaget har vunnet fire av de fem siste møtene med Norge.

Gikk du glipp av kampen? Se den her.

Forberedelser mot VM

Kampen var et ledd i forberedelsene mot neste års VM i Frankrike.

– Det blir viktig for oss å møte motstandere som spiller litt annerledes enn de europeiske nasjonene som vi møter oftere. Det er en fin mulighet å få den erfaringen å møte et topplag som Japan, fastslår Martin Sjögren til VG før kampen.

Svensken kan se tilbake på et fantastisk år for landslagskvinnene. Norge har kvalifisert seg til VM og har vunnet åtte av 12 kamper. Tapene har kommet i privatkamper mot Sverige, Portugal, Australia og nå mot Japan.

Landslagsdebut for Stine Hovland

Stine Hovland Norge mot Japan
Stine Hovland debuterte på landslaget. Foto: Thomas Brekke Sætere

Sandviken-spiller Stine Hovland fikk sin kampdebut for Norge på sin første landslagssamling. Hovland spilte fra start i kampen mot Japan.

– At jeg ble tatt ut er en drøm som går i oppfyllelse. Det er en herlig gjeng som har tatt godt i mot meg, uttaler 27-åringen til NFF TV.

Hovland og Sandviken har lagt bak seg en god sesong i Toppserien der de endte på fjerdeplass med samme poengsum som bronsevinner Arna-Bjørnar og 1. desember møter de LSK i cupfinalen i Telenor Arena.

– Det har vært en utrolig sesong og jeg er veldig stolt av det vi har gjort i Sandviken.

Les mer om cupfinalen, og bestill billett her