18-årig midtstopper senket Trondheims-Ørn med to mål

Og Lyn med ny seier over Arna-Bjørnar i OBOS Vinterturnering.

Sist oppdatert: 16. feb 2019 Skrevet av: Helene Husvik

 

Se alle kampene i OBOS Vinterturnering her

Kolbotn – Trondheims-Ørn 2-0 (1-0)

I en av sine første kamper for Kolbotn siden overgangen fra Øvrevoll Hosle i 1. divisjon, vartet Sara Hørte opp med to mål mot Trondheims-Ørn på OBOS Vinterturnering i Tyrkia. Begge på hjørnespark, begge med hodet.

– Jeg kan ikke huske sist jeg scoret to mål i en kamp, men jeg kan jo prøve å heade inn noen mål i løpet av sesongen. Når vi har en som slår veldig gode cornere på laget, er det bare å sette den i mål, sier den 18 år gamle midtstopperen, som ser ut til å takle det nye nivået godt.

– Det er jo et nivåskifte fra 1. divisjon og opp til Toppserien, men med gode lagkamerater blir det lettere.

Sarah Hørte
Sara Hørte

Trener Knut Slatleim er mindre beskjeden.

– Hun har tatt overgangen fra 1. divisjon rekordraskt. Hun er en enorm trussel på offensiv dødball samtidig som hun er bra med ballen i beina, så det er virkelig et spennende prosjekt å jobbe med. 

– Er du overrasket over at det kom to mål fra henne?

– Jeg så henne gjøre dette på dødballtrening i går, så jeg tror hun kan gjøre det her igjen. Det er moro, sier Kolbotn-treneren.

Trondheims-Ørn, som kom fra 5-0-seier over Fart, var tålelig fornøyd til tross for 0-2-tap.

– Vi får faktisk til enda mer og bedre spill, noe vi hadde fokus på på det offensive. Vi hadde lyst til å få mer kombinasjoner, så vi sitter igjen etter første omgang og er egentlig mer fornøyd enn enn hva vi var mot Fart da vi ledet 1-0. Så vi føler vi tar steg. Alt i alt har vi hatt mest fokus på treningene her, så at vi ikke vinner kampen gjør på et vis ikke så mye når vi har fått så mye og bra trening ut av en kamp som denne, sier Cesilie Andreassen.

Les også: Stabæk – Avaldsnes 0-1

Lyn – Arna-Bjørnar 1-0 (1-0)

Det unge laget til Lyn tok nok en 1-0-seier i Tyrkia, denne gang mot Arna-Bjørnar.

– Forhåpentligvis vil vi score flere og få mer enn ettmålsseire, men jeg synes vi gjør en god jobb i forsvarsspillet. På slutten av kampen blir vi litt mer presset, men stort sett har vi bra forsvarsspill hele kampen, sier matchvinner Mimmi Löfwenius, som hadde meldt scoring på forhånd.

– Ja, jeg hadde egentlig tenkt å ta en luke, men jeg turte ikke. Så jeg la den i krysset i stedet. 

Den 24 år gamle svensken er eldst på laget, som trener Ole Johan Aas nylig tok over. Hovedstadsklubben unngikk nedrykk via to kvalifiseringskamper i fjor, og til Aas mener de kan overraske i år.

– Før sesongen i fjor hadde vi tre spillere med Toppserie-erfaring som vi hentet utenfra. Nå har vi i hvert fall en hel stall fra i fjor som har Toppserie-erfaring. Men de er fortsatt veldig unge. Det klassiske er jo at det vil variere litt, men vi får se. Vi slår jo nedenfra og har store planer om å overraske, sier Lyn-treneren.

Arna-Bjørnar reiser hjem fra Tyrkia uten scoring på to kamper. Trener Remi Natvik er tålmodig når det gjelder den siste tredjedelen.

– Vi spiller stort sett på deres banehalvdel og skaper store sjanser. Det er litt unøyaktighet og udyktighet på siste tredjedel, likevel skaper vi også nok sjanser til å score mål. Så vi må bare fortsette å jobbe med det vi har jobbet med, så vil nok målene komme også. 

– Vi jobber fortsatt med å få på plass relasjonene med mange nye spillere. Men de sitter bedre og bedre for hver kamp, sier Andrea Wilmann.

Se alle kampene i OBOS Vinterturnering her

Slik spilles de resterende kampene:

16. februar

Kl. 12: Fart – Røa

Kl. 14: Vålerenga – Spartak Subotica

Kl. 16: LSK – CSKA Moskva