1. divisjon: Toppkamp i Tromsø

Joshualyn Favour Reeves drar til Tromsø for toppkamp mot Fløya. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Les deg opp før den 9. serierunden i 1. divisjon.

Sist oppdatert: 07. jun 2019 Skrevet av: Marita Iversen

 

Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner.

En uhorvelig jevn tabell i 1. divisjon vitner om at lagene gjør alt de kan for ikke å havne på de fire nederste plasseringene som i år er synonymt med nedrykk. Kun syv poeng skiller 1. plass og 9. plass. Selv tabelltopp Fløya og kaptein Celine Nergård har hatt størst fokus på å havne på øverste halvdel av tabellen, og sier at de nå blir nødt til å justere sin målsetting, ifølge kvinneidrett.no.

Les også: Fløya på topp

Det ryktes at årets 1. divisjon er av de jevneste seriene noensinne, der alle kan vinne mot alle. Jeg tar en titt på kampene som skal spilles førstkommende lørdag og mandag.

Marita Holmen Iversen.
Marita Holmen Iversen.

Lørdag 8. juni:

Grand Bodø – Kaupanger, Nordlandshallen kl. 13.00

Selv om 1. divisjon i år er aldeles jevn, røk Grand Bodø på et overraskende tap borte mot Amazon Grimstad forrige helg. Resultatet ble hele 7-1 til sørlendingene. Nå skal bodøværingene møte et Kaupanger som ryktes å være solide bakover, samt spiller med mye trøkk og tæl. Kaupanger har tidligere vunnet mot tabelltoer Amazon Grimstad, men også tapt mot Nanset, som ligger nest sist. Grand Bodø har også variert i sine resultater, og Nordlandshallen virker ikke å være noe slags fort for de rødkledde. Kampen streames på direktesport.no.

Fløya – Øvrevoll Hosle, Fløya Arena, kl. 15.30

Serieleder Fløya tar imot 4. plassen Øvrevoll Hosle, og kun to poeng skiller lagene. Øvrevoll Hosle er i besittelse av 1. divisjons toppscorer Joshualyn Favour Reeves, som har notert seg for åtte scoringer så langt. Like bak ligger Fløyas kaptein, Celine Nergård, med syv mål. Øvrevoll Hosle startet sesongen sterkt, men har i det siste slitt med å ta poeng, foruten forrige rundes uavgjortresultat mot Byåsen. Fløya har på sin side hatt en noe svak sesongåpning, men er nå i flytsonen, og leder serien med én kamp mindre spilt.

Les også: Terminlisten for 1. divisjon

Mandag 10. juni:

Amazon Grimstad – Nanset, Levermyr stadion kl. 14.00

Amazon Grimstad tok en meget sterk 7-1-seier over Grand Bodø forrige runde. De fleste kampene som de har vunnet i år, har de vunnet med god margin, ifølge resultatene. Amazon er det laget som har sluppet inn færrest mål så langt i årets 1. divisjon, og synes å være gode både offensivt og defensivt. Kanskje får de noe å bryne seg på mot Nanset, som vil kjempe med nebb og klør for å få kontakt med lagene over seg på tabellen igjen. Det kan de gjør med seier på Levermyr stadion.

Medkila – Grei Kvinner Elite, Harstad stadion kl. 14.00

Selv med to innleide spillere fra Toppserien, var ikke Grei i nærheten av å kunne matche Fløya forrige runde. Kanskje hjelper det ikke å låne spillere hvis de ikke rekker å bli samspilte med resten av laget. Medkila var kanskje noe heldige da de berget ett poeng mot Åsane forrige runde ved straffespark på tampen av kampen. Harstadværingene har hentet poeng jevnt og trutt, og ser ut til å være et forholdsvis stabilt lag. Grei, som spilte om opprykk til Toppserien i fjor høst, trenger nå å bevise både for seg selv og andre at de er et godt lag, men vil få det tøft på Harstad stadion. Kampen streames på ht.no.

Snøgg – Hønefoss, Notodden KG kl. 16.00

Snøgg har hatt det tøft etter opprykket til 1. divisjon, og ligger for tiden sist på tabellen. Kan hende savnet etter de tidligere toppspillerne Rebecca Leirmo Harvey, Eirin Kleppa og Gunnhild Kvaalen Herregården er for stort? Hønefoss har på sin side overrasket stort etter opprykket, og har vunnet flere toppkamper hittil. Det ser ut til å være to spillere som Snøgg må stoppe på mandag. Toppscorerne i Hønefoss er Silje Bekkåsen Nyhagen med syv mål og Ingvill Hågensen med seks mål. Selv om Snøgg ligger sist i 1. divisjon, har de spilt flere jevne kamper denne sesongen, og er ikke et lag som Hønefoss skal ta lett på.

Åsane – Byåsen, Myrdal stadion kl. 17.00

Åsane og Byåsen ligger begge på nedrykksplass med ni poeng hver. Begge lag ser ut til å slippe inn flere mål enn de klarer å score, men Byåsen virker å være mer målfarlige enn Åsane. Åsane kommer fra en kjip uavgjortkamp mot Medkila der utlikningen kommer på straffespark like før slutt. Byåsen spilte også uavgjort forrige runde, der de rotet bort en 2-0-ledelse i løpet av andre omgang. Med skuffende prestasjoner forrige helg, er nok begge lag klare for å ta tre poeng og forsøke å hente inn lagene over dem på tabellen.