1. divisjon: Kamp om tabelltoppen

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Marita Holmen Iversen ser frem mot den 10. serierunden i 1. divisjon.

Sist oppdatert: 14. jun 2019 Skrevet av: Marita Iversen

 

Toppserien tok tidlig sommerferie grunnet VM i Frankrike, men 1. divisjon ruller videre, og det med mye spenning! Flere overraskende resultater har gjort tabellen uhyre jevn, og det ligger uforutsigbarhet i hvem som tar poeng mot hvem. Det finnes ikke noe tydelig skille mellom topp, midtsjikt og bunn av tabellen, med kun ni poengs skille mellom 1. plass og nedrykksplass. Per dags dato troner Fløya øverst, men Amazon Grimstad, Hønefoss og Øvrevoll Hosle jager like bak. Vil helgens kamper kunne gjøre konturene av topp og bunn sterkere? Jeg tar en liten titt på 10. runde i første divisjon.

Lørdag 15. juni

Nanset – Åsane, Fagerli kunstgress kl. 14.00

Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner.
Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner.

Etter to seire mot henholdsvis Kaupanger og Snøgg, gikk Nanset på et tap mot serietoer Amazon Grimstad på mandag. Laget som så vidt berget plassen i 1. divisjon i fjor ser ut til å ha en lei vårsesong. Nanset ligger kinkig til på nest siste plass på tabellen, men seier mot Åsane vil gjøre at de nærmer seg lagene over seg med store skritt. Åsane har de to siste kampene spilt uavgjort, senest på mandag da de med seier kunne gått forbi Byåsen på tabellen. Bergenslaget får en tøff match borte mot Nanset på lørdag, da begge lag ganske sikkert er giret på å klatre på tabellen.

Søndag 16. juni

Kaupanger – Fløya, Kaupanger stadion kl. 13.00

Kaupanger har slått både nåværende tabelltoer Amazon og fjerdeplass Øvrevoll Hosle tidligere i år. Det så lenge lovende ut for sogningene, men etter uavgjort mot Snøgg i 6. serierunde og tapet for Nanset i 7. serierunde har de slitt i 1. divisjon. Til helgen møter de Fløya, som onsdag tok en overlegen 3-0-seier i hengekampen hjemme mot Grand Bodø. Fløyas kaptein, Celine Nergård scoret hattrick i denne kampen. Det kan se ut som om Fløya fikk en vekker etter sjokktapet hjemme mot Øvrevoll Hosle som endte 1-5. Men Kaupanger på bortebane er en vanskelig kamp for alle lag.

Hønefoss – Amazon Grimstad, Aka Arena kl. 15.00

Kun målforskjell skiller disse to lagene som ligger på 2. og 3. plass på tabellen med 18 poeng hver. Amazon har vunnet sine fire siste kamper, fem hvis vi regner med seieren over Lyn i NM. Hønefoss har på sin side vunnet sine tre siste. Det kan se ut til at begge lag er i siget, men hvem vil stoppe den andres seiersrekke? Tabellen viser at Amazon totalt har vunnet seks kamper i 1. divisjon, mens Hønefoss har vunnet fem og spilt tre uavgjort. Kan dette være en pekepinn på hvem som stikker av med seier og mulig overtakelse av tabelltopp, mon tro?

Byåsen – Snøgg, Byåsen Arena kl. 15.00

Byåsen ligger per dags dato på 8. plass, men kun målforskjell skiller trygg plassering og nedrykksplass. Trondheimslaget har ikke vunnet siden starten av mai. Problemet ser ikke ut til å være at de ikke scorer nok, for de scorer i massevis, men heller at de slipper inn for mange baklengs. Kanskje kan bunnlaget Snøgg på søndag dra nytte av det som for tiden ser ut til å være svakt forsvarsspill av Byåsen. Snøgg er stadig i poengnød, og ønsker trolig å plukke noen poeng på tampen av vårsesongen for å kunne ha en mer avslappet inngang til høstsesongen.

Øvrevoll Hosle – Medkila, DNB Arena Hosle kl. 16.00

Lørdag tok Øvrevoll Hosle sin største seier i 1. divisjon for året, da de slo nåværende serieleder Fløya med hele 5-1 på bortebane. En voldsom opptur for ØHIL, som i likhet med flere lag har variert i sine prestasjoner i vårsesongen. Også Medkila er ujevne i år, men det er kanskje ikke så rart med tanke på den unge spillerstallen. Den unge midtbanejuvelen Lotte Fikseth Fossem er ute med skade, men Medkila har hentet en midlertidig forsterkning i Lyns Maria Hustad. Likevel ble det et forsmedelig 3-4-tap hjemme mot Grei Kvinner Elite på mandag, noe jeg ser for meg at Harstad-laget er ute etter å revansjere på DNB Arena førstkommende søndag.

Grei Kvinner Elite – Grand Bodø, Grei kunstgress kl. 17.00

Etter mandagens heseblesende kamp mot Medkila, som endte i seier, skal Grei ta fatt på nok et nordnorsk lag til helgen når Grand Bodø står på motsatt banehalvdel. Grei har de siste kampene slitt med å holde tett bak, men har i andre enden av banen fått god hjelp av lånespillerne fra Vålerenga til å lage mål. Grand Bodø har den siste tiden sett ut til å slite i begge ender av banen, og blir nødt til å spille på sitt beste om de skal hamle opp med et Grei som ønsker å holde kontakt med toppen av tabellen.