1. divisjon: Toppkamp i Tromsø

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Det er duket for siste serierunde før 1. divisjonslagene får seg en etterlengtet sommerferie. Det er tre lag som kan ta ferie på tabelltopp; Amazon Grimstad, Øvrevoll Hosle og Fløya, avhengig av resultatet i oppgjøret mellom nettopp Amazon og Fløya. Vi ser frem til en spennende avslutning på vårsesongen.

Sist oppdatert: 28. jun 2019 Skrevet av: Marita Iversen

 

Onsdag 26. juni

Hønefoss – Grand Bodø 1-2

Hønefoss tok ledelsen hjemme mot Grand Bodø etter ni minutter ved scoring av lagets kaptein og toppscorer, Silje Bekkåsen Nyhagen. Etter en halvtimes spill utlignet Maiken Bakke, Trondheims-Ørn-spilleren som Grand Bodø har lånt i Toppseriens fotballferie. Like før pause scorer Anna Isabella Johansen, og Grand Bodø har snudd kampen på Aka Arena. Det blir ikke flere mål, og Grand Bodøs seier er et faktum. Et noe overraskende resultat ettersom Hønefoss var med og kjempet om medaljer for ikke lenge siden. En sterk kamp av Grand Bodø, som rykker stadig lengre unna bunnstriden.

Marita Holmen Iversen.
Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner.

 

Lørdag 29. juni

Fløya – Amazon Grimstad, Fløya arena kl. 13.00

Serielederen gjester tidligere serieleder, og det er klart for toppkamp i Tromsø. Mange ble nok overrasket over at Fløya tapte mot Medkila forrige helg, men man skal ikke kimse av de følelsene som kommer med nordnorske oppgjør og den viktige rollen de spiller i en slik type kamp. Det så ut til at Medkila greide å psyke ut daværende serieleder, og seiersmålet kom helt på tampen av kampen. Nå må Fløya mobilisere krefter og mentalitet foran oppgjøret mot Amazon Grimstad. Hvis Amazon vinner, vil de plutselig være fem poeng foran tromsøværingene.

Amazon virker å være ustoppelige for tiden, og tok sin sjette strake seier forrige helg. Isabella Hayes og Cathrine Dyngvold scorer i bøtter og spann for sørlendingene, som også holder tett bak. Så lenge de ikke føler stress ved å ligge øverst på tabellen, ser det ikke ut til at Fløya kan stoppe dem fra sin syvende strake seier og sommerferie som dronninger av 1. divisjon. Forrige gang lagene møttes vant Amazon 4-0.

Kaupanger – Snøgg, Kaupanger stadion kl. 13.00

Forrige helg tok Kaupanger sitt første poeng på fem serierunder. Dette var i nøkkelkampen mot Åsane, en kamp hvor begge lag kunne avansert på tabellen med seier. Sogningene har lenge ligget på nedrykksplass, men kan med seier mot Snøgg i alle fall nærme seg trygg plassering. Snøgg har ikke vunnet i år, men kanskje kan siste kamp før sommerferien være en motivasjon for å ta en trepoenger og dermed komme likt med tabellnabo Nanset. Det vil i så fall gi forhåpninger om fornyet kontrakt i divisjonen, og en gledelig inngang til høstsesongen. Snøgg bør uansett forsøke å hente noen forsterkninger i løpet av sommerpausen.

Les også: Overganger i Toppserien og 1. divisjon

Grei Kvinner Elite – Åsane, Grei kunstgress kl. 13.00

Det har den siste tiden sett lyst ut for Grei Kvinner Elite, som har tatt syv poeng på de siste tre kampene. En arbeidsvillig midtbane med Johanne Fridlund som kreativ tilrettelegger for en angrepsrekke som i det siste har vist seg å være svært målfarlig, gjør at laget fortsatt har muligheter til å hente inn kvartetten i toppen av tabellen. Greis akilleshæl virker å være et noe urutinert forsvar, som har en tendens til å slippe inn litt for enkle mål.

Det er absolutt ikke sikkert at Grei får en lett oppgave mot Åsane, for de kan slå til med storspill når man minst venter det. Med svingende prestasjoner i år, er det et uforutsigbart lag å møte til kamp. Åsane kan spille gode kamper mot topplag, for så å ikke vise spesielt imponerende takter mot antatt dårligere lag.

Sist Grei og Åsane møttes ble resultatet 3-3, og det ventes en minst like spennende match på lørdag.

Les også: Tabellen i 1. divisjon

Søndag 30. juni

Byåsen – Medkila, Byåsen Arena kl. 13.00

Ekspertene på å spille uavgjort, Byåsen, møter Medkila som forrige helg tok en imponerende seier mot daværende serieleder Fløya. Byåsen hadde en fin start på sesongen der de tok et par trepoengere, men har etter det utelukkende tatt poeng ved uavgjortresultater. For laget fra Trondheim står det ikke på antall scoringer, men på antallet som slippes inn.

Medkila hadde også en bra sesongstart, og har siden vært relativt stabile i sine prestasjoner. De spiller ofte jevne kamper, og ulempen med dette er at resultatet ikke alltid går i Medkilas favør. Formkurven ser ut til å være stigende, og Medkila skulle sikkert ønske at vårsesongen kunne vart lenger. Begge lag kommer til å kjempe hardt for å ta poeng som vil gi avansement på tabellen.

Øvrevoll Hosle – Nanset, DNB Arena Hosle kl. 15.00

Det blir topp mot bunn når nest øverste plass møter nest siste plass på søndag. Øvrevoll Hosle er på vinnersporet med tre store seire på rad. Foruten noen dårlige kamper innimellom, har laget totalt sett gjort en svært god vårsesong, og ingenting tyder på at de vil gå på en smell mot bunnlaget Nanset til helgen.

Nanset har tatt seks poeng til nå, og begge har kommet mot lag som ligger i nærheten av dem på tabellen. De scorer få mål og har i tillegg sluppet inn mange mot topplagene. Det blir problematisk når de møter andreplassen på tabellen. Skal de ta poeng på søndag, må de gjøre årsbeste.